петък, 9 декември 2011 г.

3 тона отпадъци събраха младежи в екоакция


Над 50 ученици от казанлъшки училища и членове на младежки организации се включиха на 3 декември в кампанията по почистване на парк "Тюлбето". Екоакцията бе организирана от Община Казанлък по инициатива на заместник-кмета по програми, проекти и хуманитарни дейности Лилия Цанкова. В уречения час, въпреки прохладната, но обещаваща слънце съботна утрин, доброволците бяха готови за действие.
За два часа младите хора успяха да обхванат голям периметър от "Тюлбето", започвайки от детската площадка над Казанлъшката гробница, разпределяйки се в няколко лъча навътре в самия парк. Въоръжени с чували и ръкавици, осигурени от Община Казанлък, те за два часа събраха 3 тона отпадъци - предимно пластмасови бутилки, хартиени опаковки и найлонови торбички, изхвърляни безразборно в храстите от недобросъвестни граждани.
Общинското звено по сметосъбиране и сметоизвозване осигури транспорта и с автомобили на звеното събраните отпадъци бяха своевременно извозвани.
Лилия Цонкова благодари на младите хора, че са откликнали на инициативата на Общината за почистване на "Тюлбето". Това е началото на включването на Казанлък в националната кампания "Да изчистим България за един ден", която ще се проведе през следващата година на 12 май.
Пресцентър Община Казанлък

Няма коментари:

Публикуване на коментар