петък, 9 декември 2011 г.

Наши доброволци се включиха в опит за рекорд

Литовецът Людас Праспаляускас, доброволец, който в момента работи в Казанлък, и членове на младежката организация Сдружение "МЦР -Взаимопомощ" участваха в написването на най-дългото послание на доброволците в света. Инициативата за Международния ден на доброволеца е по идея на Министерството на образованието, младежта и науката съвместно с Националния център "Европейски младежки програми и инициативи". Над 200 млади хора направиха опит да поставят рекорд на "Гинес" за най-дълго послание в света. Ентусиастите, които се включиха в инициативата бяха от цяла България - Плевен, Горна Оряховица, Варна, Лом и др.
Есето на тема "Мисия доброволец" съдържаше общо 4 455 символа, подредени на няколко етажа и с обща дължина над 1 километър. Автор на посланието е 20-годишната студентка Албина Гълъбова, която е доброволец е от 15-годишна. Посланието й е избрано от жури чрез конкурс.
В книгата на "Гинес" няма записан рекорд в категорията най-дълго послание. Това обаче не означава, че българският опит ще бъде записан автоматично.
"Ако не постигнем рекорд, най-малкото ще привлечем вниманието на младите хора, ще покажем и на онези от тях, които стоят по-далече от тези дейности, че доброволчеството може да донесе голямо удовлетворение, особено на младите хора", смята зам.-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар