петък, 23 декември 2011 г.

Старозагорска купа за малките "Рози"


Децата от школата на ФК "Розова долина" Казанлък, водени от младия наставник Антим Паральов, спечелиха детския коледен турнир организиран от Областният съвет на Българския футболен съюз. В надпреварата, която се проведе на старозагорския комплекс "Колодрума", участваха шест отбора.
Предварително подалият заявка за участие състав на "Тунджа"
/село Ягода/ се отказа в последния момент и за да се запази схемата на турнира "Берое" /Стара Загора/ участва с два състава. Всички отбори /от по шест футболиста/ играха по системата "всеки срещу всеки" на изкуственото игрище в близост до ЖП-гарата. Два отбора събраха по 11 точки след всички срещи, но казанлъшкият "Розова долина" имаше по-добра голова, разлика пред заелия второто място състав на "Берое 2" /Стара Загора/. Трети остана футболен клуб "Стара Загора". Четвърти се нареди "Берое 1", пети "Миньор" /Раднево/ и шести "Локомотив" /Стара Загора/.
Организаторите бяха предвидили, освен предметни награди за всички отбори и индивидуални призове. За "вратар на турнира" бе определен Стефан Пенчев от "Розова долина". За "най-добър защитник" - Тодор Димов от "Локомотив" Стара Загора. Михаил Димитров от "Розите" получи плакет за "най-полезен играч", Ивайло Събев от "Берое" стана голмайстор на състезанието, а за "най-добър треньор" бе отличен наставникът на победителите Антим Паральов.
На награждаването присъстваха освен кметът Живко Димитров и Тервел Златев - началник на кабинета на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и най-младият делегат в листата на УЕФА за тази година. На награждаването присъстваха и футболната "легенда" и експрезидент на казанлъчани - Петко Петков, Георги Димитров - главен експерт младежки дейности и спорт към общината, Христо Белчев - председател на областният съвет на БФС и председателят на съдийската комисия за областта Христо Недялков.
Малките футболисти на "Розова долина" станаха първи с 11 точки, след извоювани след три победи и две равенства. Те се наложиха с по 2:0 съответно над съставите на старозагорските "Локомотив" и ФК "Стара Загора", а с класическото 3:0 спечелиха срещу представителите на "Миньор" / Раднево /. Селекцията на "Розова долина" завърши 2:2 с "Берое-2" и 1:1 с "Берое -1" от домакините.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар