вторник, 13 декември 2011 г.

Почина Христо Станчев


В началото на тази седмица, на 60 години, ни напусна Христо Станчев Ганчев.
Роден на 29 август 1951 година, с. Борущица, област Стара Загора. Започнал трудовата си кариера като стругар в Арсенал АД в Завод 5. По-късно става комсомолски секретар, партиен секретар на "Бузлуджа". Трудовият му път го отвежда в държавната печатница на Казанлък “Надежда принт", на която е дългогодишен директор.
През 1993 година Христо Станчев създава издателска и рекламна къща "Ирита", а през 1994 година полага основите на една от най-големите регионални печатници "Ирита принт".
През 2002 година той слага началото на регионалния седмичник "ДОЛИНА". Инициативен, борбен, енергичен и креативен човек, той не спира да генерира идеи, а и да ги осъществява – успешно, въпреки трудностите на времето.
През 2007 година Христо Станчев полага основните на последната си рожба - модерна и функционална печатница "Булпак принт".
Христо Станчев остави ярка диря в живота на Казанлък, не само с неуморната си обществена дейност. Той беше изключителен Човек, изпълнен с обич и грижа към хората, откликващ и помагащ – винаги!
Изключителен професионалист, силен и несломим дух и безкрайно добър човек – като такъв ще остане той завинаги в сърцата на хората, които го познаваха.
Опелото ще бъде в църквата “Св. Йоан Предтеча” в 9 ч. на 14 декември. Поклонението ще се извърши от 10,30 часа в клуба на “Природозащитника” /до входа на парк “Розариум”/.
Погребението ще е от 12:30 часа същия ден!
Поклон пред паметта му!

Няма коментари:

Публикуване на коментар