петък, 23 декември 2011 г.

Община Павел баня с награда "Зелена община"


Ния Бошнакова - Царица Роза Павел баня 2010, получи от името на Община Павел баня награда "Зелена община". Общината бе отличена в категорията "Общината и нейните граждани" за реализирания проект "Граждани за чист курортен град в рамките на шестото издание на конкурса "Зелена община", съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Конкурсът е подкрепен от Националното сдружението на общините в Република България.
Церемонията се състоя в в началото на миналата седмица в зала "София" на хотел "Кемпински Зографски".
"Всяка година конкуренцията между проектите става все по-голяма и това, което ни радва е, че участие вземат не само големи, но и малки общини. Затова и тази година решихме да дадем награда за проект и на голяма, и на малка община. За нас това е важно, защото оценяваме колко по-трудно е на една малка община да осъществи едно подобно начинание." - коментираха организаторите на конкурса.
Фондация "Зелена Община" е създадена през 2002 г. Има за основна цел да подпомага българските общини в превръщането им в по-добро и приятно място за живеене. Основни приоритети в дейността на фондацията са оказването на съдействие при кандидатстване по европейски програми за финансиране на проекти, стимулиране създаването на достъпна околна среда в обществените зелени зони, подпомагаща социалната интеграция на хора с увреждания; консултиране за основните принципи при проектирането и изграждането на детски площадки с цел осигуряване на безопасна и оптимална среда за физическо и духовно развитие на децата, консултиране при изграждането на съоръжения за активен спорт; осигуряване на условия за срещи и дискусии на българските общини за обмяна на опит в благоустрояването и поддържането на общинските паркове.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар