петък, 23 декември 2011 г.

Заработи новият Информационен център в Мъглиж


Модернизираната библиотека получи като подарък и 16 нови книги от български автори

В средата на миналата седмица в Мъглиж в библиотеката при НЧ "Пробуда-1869" беше открит Информационен център по Програма "Глоб@лни библиотеки. лентата на тържественото откриване преряза кметът на града Господин Господинов с пожеланието това да бъде началото на откриване на нови придобивки и прерязване на още много ленти в община Мъглиж.
Освен модернизирането си, още същият ден библиотеката получи и 16 нови книги от български автори, подарък от Снежана Маринова - директор на регионална библиотека "Захари Княжески" Стара Загора. В качеството си на и областен координатор на проекта тя представи идеята на Програма "Глоб@лни библиотеки - България" - библиотеката да даде възможност на своите читатели да получат достъп до информационното пространство, да достигнат до глобалното информационно общество чрез достъпът до Интернет и ползване на компютрите.
Гости на откриването бяха и Младен Чернаков - председател на Общинския съвет, членове на читалищното настоятелство, членове на читалището, читатели и приятели.
За да запознае гостите, презентация за историята на читалището от създаването му през 1869 година до момента, направи секретарят му Ваня Желязкова - координатор на проекта от страна на читалището. Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар