петък, 9 декември 2011 г.

Национална купа за клуб "Роза"


Държавното първенство по спортни танци за "Купа България" - II ранг и откритият републикански турнир по спортни танци за "Купа Тунджа" се проведоха в зала "Диана" в град Ямбол. Спортните събития преминаха под патронажа на кмета на ямболската община "Тунджа" Георги Георгиев, който награди и победителите в Държавното първенство. Клубът по спортни танци "Тандем" /Ямбол/ и Българската федерация по спортни танци бяха домакини на една от последните прояви в грациозния спорт, които събраха над 175 двойки от над 45 клуба по спортни танци от страната.
Сред призьорите бяха и деветте дуета на Клуб "Роза" /Казанлък/.
След успеха си в ямболската зала "Диана", казанлъшкият тандем в спортните танци Атанас Русев и Симона Янева са вече носители на Купа "България" в раздела "стандартни танци" след шест открити турнири при юношите старша възраст. След четири първи и едно второ място, аристократичната и скромна казанлъшка двойка - Русев-Янева с треньори Петър и Ваня Радеви, са носители на националния трофей. В "латиноамериканските ритми" казанлъчани са или вицешампиони или отново с купата. Идентично бе класирането на състезателите ни на проявата в Ямбол в двата танца. Михаил Иванов и Ана-Мария Хънтова са на почетната стълбичка с третото си място на "латина" при "младежите" на паркета в Ямбол.
Александър Драганов и Преслава Чувитева са 7-ми на точка от финала в "латиноамериканските танци" при юношите старша възраст, а Стоян Петров и Десислава Тенева на "стандарт" са с 8-мо място в зала "Диана". Казанлъшкото дуо Иван Томов и Румина Курдова - в клас"15Ц" в двата танца са със сребърните отличия.
Енергичната ни двойка Петко Терзиев и Милена Огнянова са 4-ти и със спечелените точки са вече в по-високия клас "Ц". Отново в двата танца при по-малките Калоян Бялков и Симона Семова при 11 годишните са 6-ти след финалната права, а със същото класиране могат да се похвалят 9 годишните Радостин Николов-Десислава Иванова. Валентин Тянов и Теодора Стайкова са вицешампиони в "15 Д", а до финал стигнаха в групата на "13Ц" - Стоян Петров и Десислава Тенева.
"На 13 декември от 19,30 часа в Ресторант "Казанлък" отново организираме традиционния коледен бал на Клуб "Роза". А относно последното ни участие в Ямбол сме повече от доволни имайки предвид умората, оскъдния бюджет и субективните оценки на колегите", допълниха от фамилия Радеви, които над 20 години вече представят Казанлък в магията на танца. Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар