петък, 9 декември 2011 г.

СБХ в Казанлък с първа изложба след 1989 година


с минута мълчание бе почетена паметта на починалата същия ден художничка Надежда Кънчева

11 казанлъшки творци - художници и скулптори, представители на Съюза на българските художници в Казанлък, подредиха съвместна изложба в началото на тази седмица. Събитието е първото по рода си след промяната на политическата система в България през 1989 година, припомнят запознати.
Изложбата започна с минута мълчание, в памет на една от 11 творци и доайен на майсторите на четката в Казанлък - художничката Надежда Кънчева, която почина същия ден.
Експозицията бе открита от Димитриус Пападакис, председател на СБХ Казанлък и живописецът Любен Генов, председателят на Съюза на българските художници София, който се ангажира, през идната година, в плана на СБХ да залегне и експонирането на изложбата на софийска земя.
Събитието бе повод и Община Казанлък, в лицето на кмета Галина Стоянова, да обяви своята нова инициатива - при изложба на казанлъшки творец, независимо дали на родна земя или в друг град, Общината да закупува по една картина. По думите а Стоянова, така Общината ще създаде ценен фонд, който ще се обогатява непрекъснато и ще остане за поколения напред.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар