петък, 9 декември 2011 г.

Коледната елха на Казанлък ще заблести в петък

Този петък, в 18 часа, в Казанлък ще бъде официално запалена Коледната елха, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Тази година, градът ще с по-различна украса, стана ясно още, след отчитането на резултатите от мащабната инициатива на кмета на общината "Коледа в Казанлък". Много казанлъшки фирми, неправителствени организации, сдружения, арт-школи, медии, граждани са откликнали на идеята и са се включи в инициативите. Най-често, организациите са проявили желание да се включат в няколко от обявените инициативи.
Тази година, различни живи елхи в Казанлък, ще се превърнат в коледни дръвчета, като ще получат украса от своите "осиновители". Желание да станат такива са заявили - "Казанлък хляб" ООД, Галерия "Ателието", Йовка Стаменова - член на група "Гражданско управление Казанлък", информационният сайт "5 минути". "Би Би Си Кейбъл" се включва в украса на своя офис, НИТИ Казанлък, Давид Холдинг, "Ей Еф Си и ЕлДжи Астахов" ЕООД.
Благотворителният базар на сувенири и коледни играчки, изработени от казанлъшки деца и ученици, ще бъде подкрепена от "Файер Инженеринг" ЕООД, "Нюанс плюс" ООД, отново "НИТИ" Казанлък и "Давид Холдинг", както и "Младежки център -Взаимопомощ".
В дарителската акция за читалищните библиотеки се отзовават комплексите "Палас" и "Зорница", "Файер Инженеринг" ЕООД, НИТИ Казанлък и "Давид Холдинг", както и "Младежки център -Взаимопомощ", фирма "Реди -Д. Димитров", "Томи шоу козметикс". Почти същите фирми и НПО плюс "Казанлък" АД и "Казанлък хляб" ще зарадват и децата сираци и самотноживеещите хора в нашата община. Към тях се прибавят и приноса на "Филчев хляб", "Зегерови пръстени и пружини" и "Еко лукс" за подкрепа на коледната вечер за младите хора и казанлъшки студенти.
23 фирми на територията на община са дарили парични средства за коледна украса в община Казанлък.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар