петък, 9 декември 2011 г.

В Енина заседава Общественият съвет


Първото си заседание направи в началото на декември новосформормираният в Енина Обществен съвет. Той бе създаден по инициатива на новия кмет на селото Веселин Андреев, а целта му е да има по-голяма прозрачност, ясното и достъпна информация до жителите на Енина, за това, което се случва в населеното място. Общественият съвет предоставя и друга възможност - за пряко участие на хората в управлението на населеното им място, още повече, че в новата календарна година Енина ще е едно от населените места в общината, които ще преминат на делегирани бюджети. Така хората, ще могат далеч по-лесно да отправят своите идеи и предложения, как най-рационално и полезно да бъде изразходван отпуснатия на селото бюджет.
На първото си работно заседание, новосформирания Обществен съвет състави 4 свои комисии, които да отговарят за различни обществени сфери.
В комисията по бюджет и финанси влизат Тотка Пеева и Костадин Старчев, в инфраструктура, проекти и транспорт - Петко Ангелов и Димо Щерев, в бедствия и аварии - Иван Христов и Стефан Курдов и в образование, култура, вероизповедания и спорт - Татяна Бонева и Иван Христов. Председател на всяка от комисиите е самият Веселин Андреев.
Още на първото си заседание, членовете на Обществения съвет обсъдиха 16 въпроса поставени от жители на Енина, след които и подготовката на селото за посрещането на Коледно-Новогодишните празници. Членовете на Обществения съвет споделиха, че всеки енинец, при възникване на проблем, може да се обръща директно към членовете на комисията, която съответно може да помогне за разрешаването му.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар