четвъртък, 22 декември 2011 г.

Кметът отличи параспортистите ни


Навръх Игнажден кметът на община Казанлък Галина Стоянова награди казанлъшките параспортисти Даниела Тодорова и Дечко Овчаров.
Церемонията по връчването на отличията започна с коледни песни, изпълнени от детска вокална група "Пеещи звънчета" към ОДК "Св. Иван Рилски" с ръководител Надя Тончева. След създалите празнично настроение талантливи казанлъшки деца, кметът Галина Стоянова се обърна с топли думи на благодарност и признание за труда и успехите към двамата спортисти, донесли през тази година слава на Казанлък и България далеч зад пределите на страната ни. Кметът връчи на Даниела Тодорова и Дечко Овчаров грамоти за техните високи спортни постижения, почетен плакет на Община Казанлък и по 200 лева парична награда на всеки от тях.
Двамата спортисти разказаха за усилията, които им струват всички тези медали, за трънливият път на техните победи, за необходимостта от подобряване на базата за тренировки в Казанлък. Те благодариха на кмета Галина Стоянова за уважението, което им се засвидетелства тази вечер.
Дечко Овчаров е световен шампион в дисциплината "Хвъряне на копие" и бронзов медалист на "Хвърляне на диск". Спечелил е златен медал на Световното първенство по лека атлетика за хора с двигателни увреждания в Нова Зеландия и бронзов медал на Световните игри за спортисти с увреждания в Обединените арабски емирства.
Даниела Тодорова е шампион в дисциплината "Хвърляне на копие" и вицешампион в сектора "Тласкане на гюле". Спечелила е златен и сребърен медал на Световните игри за спортисти с увреждания, четвърто място на Световното първенство по лека атлетика за хора с двигателни увреждания.
На срещата присъстваха млади последователи на Даниела и Дечко - възпитаници на доскорошната състезателка и настояща треньорка - известната казанлъчанка Светла Миткова.
Пресцентър Община Казанлък

Няма коментари:

Публикуване на коментар