четвъртък, 5 януари 2012 г.

Нови отличия "Светлини сред сенките"

С нови отличия ни зарадваха по празниците клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски" - Казанлък.
Един от най-изявените автори и илюстратори на клуба - Стефан Василев, участва в кастинг на списание "Обекти". В конкуренция с автори над 35 години, неговият разказ "До ръба на Ател", беше избран втори, от поисканите четири. Първият избран разказ от списанието е "Тотално парти" на Валентина Димова, ръководител на клуба.
"До ръба на Ател" участва и в конкурса организиран от "Фентъзи ларп център", който е за фентъзи разказ на тема "Зимата идва". Там класацията се определяше от вота на читателите, които поставиха Стефан на трето място, отново в конкуренция с по-възрастни автори.
Още една светлинка, малката Мариела Веселинова - 9 год, която пише самостоятелно за първи път, спечели отличие в празничните дни. Нейната приказка "Джуджето и седемте снежанки" се класира на трето място в националния конкурс "Ще ти разкажа приказка", във възрастова група от 9 до 12 год. Конкурсът е организиран от дирекция "Култура" на Столична община в партньорство със Столична библиотека и Регионален инспекторат по образованието. Наградата на Мариела е мобилен телефон и публикация в сборника, който организаторите подготвят.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар