четвъртък, 5 януари 2012 г.

"Еврофутбол" срещу незаконните хазартни фирми


Свое обръщение до всички медии, разпространи в края на миналата година, "Еврофутбол" ООД. В него, букмейкърската компания протестира, срещу фирмите, които осъществяват незаконна хазартна дейност на територията на България, тъй като фирмите са "регистрирани като търговски дружества у нас, но оперират като хазартни компании, без издадено разрешение за това от Държавната комисия по хазарта (ДКХ)".
В изявлението на "Еврофутбол" дори се цитира името на една от фирмите осъществяващи според тях незаконна хазартна дейност и се подчертава, че "тя и други подобни нелегални хазартни дружества не плащат данък на нашата държава за извършване на хазартна дейност, който е в размер на 15% от целия оборот. Това води до системно източване на стотици милиони левове от страната.".
"В чл. 327 от Наказателния кодекс на Република България законодателят изрично е определил незаконното организиране на хазартни игри и участието в тях като престъпление. То е в пряко нарушение и на редица други закони - Закона за защита на личните данни, Закона за защита на потребителите, Закона за мерките срещу изпирането на пари, Закона за борба с тероризма, Закона за защита на конкуренцията." - се посочва още в изявлението на "Еврофутбол".
От там апелираха също компетентните органи "в лицето на Държавната комисия по хазарта, ГДБОП, МВР, Прокуратурата, НАП, Министерството на финансите" ще предприемат всички необходими мерки, за да защити легалния бизнес и интересите на страната. по техните думи обаче, въпреки "оповестената публична информация за извършени проверки и издадени от ДКХ наказателни постановления на някои от незаконните хазартни оператори, към настоящия момент няма ефективно преустановяване на тяхната дейност".
Според букмейкърската компания, освен че с дейността си въпросните компании нарушават закона и ощетяват държавата заради невнасяне на съответните данъци, тяхната дейност застрашава и съществуването на законните компании като "Еврофутбол" заради нелоялната конкуренция.
"Държим да отбележим, че осъществяваната незаконна хазартна дейност пряко дискриминира и поставя в неравностойно положение компаниите, които действат законно на територията на Република България, които са изградили и поддържат сървъри и системи за он-лайн контрол тук и спазват стриктно българското законодателство. Такава компания е и "Еврофутбол" ООД.
Хазартният сектор у нас се самоиздържа изцяло, като носи значителни приходи в държавния бюджет и осигурява заетост на над 50 хиляди човека. Той дава сериозни приходи от преки и непреки данъци (данък върху доходите, осигурителни вноски, ДДС, данък за представителни разходи и др)". - се посочва още в изявлението.
От "Еврофутбол" припомнят също, че в продължение на много години подпомагат активно българския спорт и развива мащабни благотворителни проекти. Ако обаче незаконната хазартна дейност продължи, те сигнализираха, че ще бъдат принудени да закрият дейността си, което ще доведе до масово съкращение на работни места и цели семейства и хиляди хора ще останат без доходи.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар