петък, 6 януари 2012 г.

Най-активните в празниците - получиха поощрения от Общината


Седем казанлъшки фирми, които се включиха най-активно в Коледните инициативата на Общината "Коледа в Казанлък", получиха грамоти и поощрения от кмета Галина Стоянова, дни преди изпращането на 2011 година. Инициативата включваше различни мероприятия, най-мащабното от които беше свързвано с коледната украса на града. Комисия с председател арх. Ивелин Недялков и членове - фотографът Бедрос Азинян, директорът на Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов" Петя Минекова и служители в общинска администрация, са оценявали претендентите в надпреварата за най-празнична украса.
Първенецът, който получи Знак на Общината и грамота, бе комплекс "Палас". Поощрения за украса получиха арт-галерия "Ателието" и "Абсолют" ЕООД. За участие, също с грамоти, бяха поощрени още 4 казанлъшки фирми.
2040 лева са били дарени от общо 27 казанлъшки фирми за коледна украса в града, съобщи пред журналисти на 28-ми декември, Галина Стоянова.
Инициативата "Да осиновим елха" пък привлече 11 фирми, които обаче украсиха 20 живи иглолистни дръвчета в града, предимно в централната му част.
50 картички и коледни рисунки пък изработиха представителите на НЧ "ЖАР" и НГПИТ "Академик Дечко Узунов", които подготвиха благотворителен базар. За закупуване на материали за изработването на картичките, помогнаха 9 фирми. Останалите след приключване работата на ателиетата материали, ще бъдат дарени на школите по изкуства в града, съобщи още кметът Стоянова.
Започнатата в края на 2010 година, по инициатива на библиотека "Искра", акция - "Да подарим книга на библиотеката за Коледа", в края на 2011 година получи своят нов прочит и в рамките на общинската празнична програма. Девет фирми и организации зарадваха читалищните библиотеки на Бузовград, Енина, Копринка, Крън, Кънчево, Овощник, Розово, Ръжена и Средногорово с дарение.
1650 лева пък, събраха пък 16-те фирми, участвали в инициативата "Радост за децата сираци и самотноживеещи възрастни хора". С част от парите са били закупени дърва за многодетното семейство в село Кънчево, съобщи Галина Стоянова. Над 30 души - деца и възрастни, са получили дрехи, коледна украса и играчки, съгласно волята на дарители в кампанията. 100 лева от събраните са били предоставени за вокалната група към пенсионерския клуб на града. Торти, на обща стойност 115 лева са били закупени за домовете за възрастни хора в града, както и за децата от Дома за медикосоциални грижи в Бузовград. 400 лева от събраната сума пък, бе отделена за поощрение на параолимпийците ни Даниела Тодорова и Дечко Овчаров.
2400 лева са били събрани от фирми-дарители за друга инициатива, която въпреки студа, изпълни с младежи централния градски площад на 21 декември. Рок концертът за младежите на Казанлък бе осъществен и благодарение на мото-клуб "Черните рози", които предоставиха за целта безплатно своята сцена, която бе използвана и в последствие, за осъществяване на множество от предвидените в програмата празнични прояви.
735 лева, останали от дарителските акции от няколко празнични инициативи във връзка с Коледа, ще бъдат дарени на Минка Начева, съобщи още кметът Стоянова като уточни, че те ще бъдат използвани за лечението на детето й, които има специфично заболяване и се нуждае от операция.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар