петък, 6 януари 2012 г.

Картина на Апостол Заров е първата закупена от Общината


според обещанието на кмета, дадено при откриване на съвместната изложба на СБХ Казанлък

Първата откупка на творба на казанлъшки автор, според даденото обещание на кмета на община Казанлък Галина Стоянова пред казанлъшките творци, вече е факт. Картината "Заран" на младия казанлъшки автор Апостол Заров вече е собственост на Община Казанлък.
За да връчи картината, той обаче дойде в Общината начело на малка коледарска група, която вече няколко години обикаля и благославя домовете на казанлъчани в навечерието на светлия християнски празник. Своята благословия за здраве и берекет, коледарите изпяха и в Община Казанлък, с пожелание на града да предстои нова по-успешна година.
Галина Стоянова благодари на момчетата за празничното настроение, което внесоха в сградата на Общината в навечерието на Рождественските празници. Тя подчерта, че картината е избрана от специално сформирана комисия, членовете на която единодушно са решили да бъде откупена творба на най-младия автор в първата съвместна изложба на художниците от Казанлък, членове на СБХ. От своя страна, решението им кореспондира и с обещанието на кмета на града, дадено пред младите хора - да ги поощрява и подкрепя, за да се утвърждават и развиват в родния град. Тази година и календарът на община Казанлък е украсен с рисунка на възпитаничката на казанлъшката школа "Арт-линия" 11-годишната Невена Дончева.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар