четвъртък, 5 януари 2012 г.

Коледата на децата от ОДЗ "Еделвайс"


Много вълшебства има в дните по Коледа, но като че ли най-щастливи от това очакване са децата. С огромно вълнение посрещат светлия празник и децата от Обединено детско заведение "Еделвайс", град Казанлък. За тях коледния празник започна на 15 декември с посещение на децата от подготвителна за училище група в библиотека "Искра". Там благодарение на тяхната приятелка - библиотекарката Теодора Георгиева се потопиха в тайнството на книгата, в нейните вълшебства. Децата разказаха, колко много обичат книгите, от които научават стихчета, приказки, знания за непознати светове. Те на практика демонстрираха "Правилата на добрия читател". Всички тези познания децата от детското заведение са получили в рамките на реализацията на проект Коменски 2011-2013 "Пътешествие в приказния свят" .
В библиотеката те се срещнаха и с Дядо Коледа, на който изпяха свои любими коледни песни и разказаха как се празнува Коледа в страните на техните европейски приятели Литва, Латвия, Румъния, Италия, Испания, Обединеното кралство.
Същия ден децата от трета група бяха на гости на своите връстници от Дневния център за деца с увреждания. Там те поднесоха своя подарък за тях - драматизация на приказката "Гъбарко". С много гордост децата поднесоха своя дар за Коледа с убеждението, че техните приятели от дневния център са деца като тях и независимо от проблемите си те също имат мечти, искат да обичат и да бъдат обичани, да се забавляват и да се радват, да получават подаръци.
Коледната седмица в Обединено детско заведение "Еделвайс" продължи и през следващите дни с украса на коледна елха, изработване на гирлянди, пресъздаване на обичая коледуване, изработване на коледни подаръци за децата от партниращите по проекта страни. Кулминация беше празничното шоу "Коледа в Европа".
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар