четвъртък, 26 януари 2012 г.

Дечко Овчаров със злато и от Кувейт

Казанлъшкият параспортист Дечко Овчаров спечели два златни и един бронзов медал от Открития международен турнир за спортисти с увреждания в Кувейт.
22 държави и над 150 спортисти с увреждания участваха в силния международен турнир по лека атлетика в близкоизточната държава. Сред тях втора по медали е България с осезаемо казанлъшко присъствие, в лицето на параатлета Дечко Овчаров.
Казанлъчанинът в групата "F 42" от още четирима конкурента е със злато в сектора за "хвърляне на диск", с личен резултат - 41,33 метра и отново първи на копие с 42,99 метра. Дечко е с бронзов медал от сектора "за мятане на гюле" с резултат 10,91 метра, при лоши атмосферни условия и слаба организация в грандиозния форум, едва с участието на четири европейски държави.
"Имам покана за открит турнир в Дубай и Европейските финали в Холандия. Целта ми тази година са Олимпийските игри в Англия. В Кувейт като национали оставихме зад себе си 20 нации по медали, което е безспорен успех в началото на годината", коментира казанлъшкият параолимпиец след завръщане си от арабския свят.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар