четвъртък, 26 януари 2012 г.

Ще проучват минералните извори


Още през миналата година общината е получила под управление 7 от сондажите на минерална вода на територията си. Но до момента не е направено нищо, те да бъдат проучени, регистрирани и стопанисвани.
Това съобщи по време на общественото обсъждане на бюджета кмета Галина Стоянова в отговор на въпрос на гражданин - защо общината не се възползва от предимствата на това природно богатство.
Новото общинско ръководство е провело среща с концесионерите на минерални извори в общината и геолози, за да поучи ситуацията, съобщи още Стоянова. Според думите й обаче, преди да се пристъпи към обмисляне на варианти за използване на този ресурс, трябва да се извършат хидро-геоложки изследвания на сондажите, едва след което, Общината ще се сдобие с възможност и правомощия да ги предоставя на желаещи концесионери. За сондажите, които са отдадени на концесия, Галина Стоянова съобщи, че е сигнализирала Басейнова дирекция Пловдив с молба да провери на място какво количество ползват концесионерите, какво остава за общината, какви са правомощията на концесионерите, кой имам право да спира и пуска крана на минералната вода и изобщо, какви са условията на концесията.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар