петък, 6 януари 2012 г.

Кметовете заседаваха предновогодишно в Шипка


Ден преди официалният край на 2011 година, кметът на община Казанлък Галина Стоянова заедно със своя екип проведе работна среща с кметовете на населени места. Домакин бе кметът на град Шипка Стоян Иванов.
Това е първата от поредицата срещи през новата година, които ще бъдат изнесени в различни населени места на Общината, е съобщила Галина Стоянова, информираха от пресцентъра на Община Казанлък. Пред кметовете на населените места, Стоянова е представила вече пълният ръководен екип на Общината. След което е бил обсъждан и най-важният въпрос свързан 2012 година - бюджетът на Общината. "Този бюджет ще бъде повече от рестриктивен" - е подчертала кметът на общината, а причина за това, според нейните думи, са наследените задължения на Община Казанлък от над 6 млн. лв. към различни фирми, с които новото ръководство е сключило споразумения за изплащане на задълженията. "С бюджет '2012 ще внесем яснота какви са ни задълженията, към кои фирми и какви споразумения сме постигнали за разплащане - т.е. всичко ще бъде ясно, точно и прозрачно." - коментира още Стоянова.
Кметът на Общината подчерта още веднъж, че при разпределението на средствата по кметства, общинска администрация ще се придържа към принципите на справедливо разпределение на средствата за всяко населено място в зависимост от най-неотложните нужди на селището и съобразено с броя на неговите жители.
Седемте кметства, изявили желание да преминат на делегирани бюджети, получиха от кмета на Общината пълна справка за местните приходи, включително и от юридическите лица, регистрирани на територията на населените места. Стоянова е пояснила, че те могат да разполагат с тези средства така, както преценят за най-добре, като разходите за капиталови ремонти, ток, вода, за сметосъбиране се поемат от Общината. С уговорката да се направи изчисление и за вариант - преминаване на план-сметка за тези кметства, е приключила първата изнесена работна среща на кметовете от общината.
В нея участие е взел и заместник-началникът на РУ "Полиция" - Казанлък Радостин Кадиев, съобщиха още от пресцентъра на Общинска администрация. Той е уверил кметовете в засилената ангажираност на полицията за осигуряване сигурността и спокойствието на гражданите и за опазване на имуществото им.
Следващата среща ще бъде в с. Копринка по покана на кмета Стойчо Василев и ще се проведе в началото на м. Януари.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар