петък, 13 януари 2012 г.

Старите задължения са приоритет в новия бюджет


Изплащане на всички задължения на Община Казанлък към фирми, с които предишното ръководство е сключвало договори за разсрочено плащане, ще са приоритет в разходната част на навия бюджет. Това съобщи в началото на тази седмица кметът Галина Стоянова. Пред журналисти тя обяви, че общинска администрация вече е готова с проекта за бюджет 2012. Той обаче ще бъде внесен за разглеждане в ОбС едва след като мине общественото обсъждане на 19 януари от 17,30 часа в камерната зала на ДК "Арсенал".
В новия бюджет общинското ръководство е заложило като приоритет и средствата, които ще са необходими за осигуряване на съфинансирането на проекти, които Общината вече е спечелила или такива, по които се готви да кандидатства.
От тази година новото общинско ръководство предприема и нов подход спрямо ремонтите на детските заведения, стана ясно още този вторник. Средствата, които в бюджета ще бъдат заделени за ремонти на детски градини и ясли, този път няма да бъдат разпределени за заявените нужди на всички детски заведения, а ще бъдат вложени в цялостни ремонти и обновяване на ЦДГ No9 "Слънчице" и Детска ясла No4. Галина Стоянова призна, че решението си общинското ръководство е взело само. "ЦДГ "Слънчице" е градината с най-много деца на територията на Общината, а яслата която избрахме е със сградата в най-тежко състояние и в същото време обслужва много на брой деца." - аргументира решението кмета Стоянова. Тя обаче уточни, че от догодина ще даде възможност на директорите да обсъждат помежду си и да решават кое е детското заведения с най-спешни нужди. Стоянова подчерта, че ще бъде прекратена практиката да се изкърпват сградите на парче, а пари ще се влагат в цялостни ремонти, които да решават проблемите комплексно.
33 милиона и 600 хиляди е общата рамка на проекто-бюджета.
Радостина Байяева

Няма коментари:

Публикуване на коментар