четвъртък, 29 септември 2011 г.

Клубът на Сдружение "Бъдеще за деца с увреждания" - още под въпрос


Проблемът с ново помещение за клуб на Сдружение "Бъдеще за деца с увреждания" продължава да чака своето решение. След последното заседание на Общински съвет Казанлък миналата седмица, разглеждането на точката беше отложено. Въпреки принципното съгласие на всички съветници, че Сдружението се нуждае от ново, по-голямо помещение, за да осъществява дейността си, точката все пак остана без решение. Повод за отлагането стана неизясненият статут на помещението, предложено в проекта за решение, което да приюти децата и членовете на Сдружението. Поради спецификата на децата, с които Сдружението работи, новият клуб освен по-голям, трябва да бъде и с улеснен достъп от самата улица. За целта е подходящо помещението находящо се на улица "Д-р Христо Стамболски", но там в момента се помещава детския шах-клуб с ръководител Петранка Драганова, стана ясно в хода на дебата.
Според аргументите на някой съветници, двете организации биха могли спокойно да разменят помещенията си, без това да затрудни дейността им. Както стана ясно обаче и от изказвания на представители на общинска администрация, ръководителката на шах-клуба не желае това. По думите на Татяна Станева, директор дирекция "Устройство на територията", Драганова е канена за срещи по въпроса не веднъж, но никога не е откликвала на поканите. Според Станева, от общинска администрация са искали да й предложат няколко алтернативи на досегашния клуб, в който тренират малките шахматисти, заради провалените срещи обаче, това не се е случило. Отново по данни на Станева, към момента шах-клубът дори няма подписани нужните документи за използването на помещението.
На база изнесените от общинска администрация данни, общинският съветник Дора Василева предложи, точката да бъде отложена, до следващата сесия, като през това време, ангажираните със спора се опитат да разрешат въпроса.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар