петък, 16 септември 2011 г.

Сметната палата завери отчета за бюджет`2010


Малко над 1 милион и 700 хиляди е дългът на Общината

"Отчета на Община Казанлък за 2010 година е заверен без резерви" -съобщи в началото на седмицата кметът на Казанлък Стефан Дамянов. Той припомни, че същият все още не е приет от местния Общински съвет, но проверката и становището на Сметната палата показва, че водената от общината финансова политика е правилна. Вече няколко поредни години отчетите за изминалите финансови години, които общинска администрация подава в Общинския съвет, срещат отпор от местните съветници. Така, отчетът за предходната година все още не е приет от местния законодателен орган и тази седмица /в сряда/ отново ще е в дневния ред на заседанието на ОбС /до редакционното приключване на броя нямахме информация как е протекло обсъждането на точката/.
1 милион 744 244 лева е дългът на Община Казанлък към днешна дата, съобщи също във вторник кметът Стефан Дамянов. Той съобщи сумата, за да разсее според него несъстоятелните обвинения от различни кандидати за кметове, че Общината е с дълг от над 8 милиона лева.
Дамянов сподели също, че с очакваните финансови постъпления през септември, настоящият дълг ще бъде напълно стопен, като се изплатят всички просрочени задължения.
"Обвиненията без да се представят документи, целят да се постави Общината в недобра светлина, като от това дивидент извлекат някой кандидати за кметове." - коментира Дамянов. Той обаче беше категоричен, че никога Общината не е имала такъв добър финансов резултат. Според думите на Дамянов, бюджетът за деветмесечието ще бъде изпълнен на 78 % при средно изпълнение до сега 75 %. Очакванията на общинска администрация са за края на годината бюджета да бъде изпълнен на 100 %.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар