петък, 30 септември 2011 г.

Мераклиите за Казанлък - колкото тези за Крън


Единайсет са кандидатите за кметското кресло на Община Казанлък, сочат данните на общинската избирателна комисия. Точно същият брой кандидати, са се регистрирали и за кметската надпревара в село Крън. Най-голямото село в общината, което наскоро предприе и действия за промяна на статута си в град, е най-желираното от кандидатите за кметове сред населените места в общината. По брой мераклии за кметския пост, на второ място се нарежда Енина с 8 кандидата. Само с един кандидат-кмет е вторият град в общината - Шипка. Това е единственото населено място от общината, където жителите няма да имат дилеми относно избора си.
По 6 са кандидатите за Шейново и Розово, 5 за Ръжена и по 4 за Ясеново, Черганово, Овощник, Горно Черковище и Бузовград. В Хаджидимитрово, Кънчево и Дунавци, са се регистрирали по трима кандидати за кметския пост. Само двама са кандидатите да управляват Долно Изворово.
Само три са партиите и коалициите регистрирали пълни листи за общински съветници. 461 е общият брой на регистрираните за кандидат общински съветници. 72-ма пък са кандидатите за кметове на населени места.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар