петък, 2 септември 2011 г.

Атанас Пъдев издигат за кмет от БСП Павел баня


там, левицата ще заложи на коалиция със Земеделски съюз "Ал. Стамболийски"

Атанас Пъдев, председателят на общински съвет на БСП Павел баня, избра единодушно и с явно гласуване конференцията на партията преди около месец. Това е била и единствената кандидатура издигната от основните партийни организации в общината, съобщиха още от БСП Павел баня.
Партията ще състави пълна листа за общински съветници, в която 3, 9 и 14-то място са за представители на коалиционния партньор на местната структура на БСП, а именно Земеделски съюз "Ал. Стамболийски". Двете организации имат предизборна споразумение и ще се явят пред избирателите в Павел баня в коалиция. Листата за съветници е оглавявана от кандидата за кмет на Общината Атанас Пъдев. Второто място е за инж. Рачо Пашов, бивш секретар на Общината, третото място е за председателя на Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" в Павел Баня - Радостин Миланов. От коалицията уточниха също, че въпреки подредбата, до последния момент са възможни корекции в листата за съветници.
"Листата ни е добре балансирана - 12 от кандидатите са с висше образование, 1 с полувисше и четирима със средно специално. Има представители на по-голямата част от етносите на територията на общината - български, турски и ромски, защото целта на тази листа е именно единение на етносите и заявка пред обществото за единодействие с всички групи хора независимо от техните различия. Най младия кандидат общински съветник е на 22 години, а най-възрастният е на 55 г. Средната възраст на кандидатите е около 45 години." - сподели още Атанас Пъдев.
В селата Горно Сахране, Габарево, Манолово и Асен БСП издига свои кандидати, съответно - Руси Шиков - досегашен кмет, Димитър Димитров - бивш кмет на селото преди няколко мандата, Монка Михалева и ген. Венцислав Младенов.
Представители на земеделците ще бъдат кандидатите на коалицията и в селата Търничане и Александрово, но към момента имената още се уточняват.
В Долно Сахране коалицията ще подкрепи кандидатурата на издигнатата от Инициативен комитет - Дешка Ганева, в Скобелево - подкрепя независим Николай Лесов, в Осетеново -Петър Райчинов, досегашен кмет. Две са селата на територията на общината - Турия и Виден, в които избори за кмет няма да има, а кметският наместник ще бъде назначен в последствие от кмета на общината, защото населението в тях е под 350 души. За Турия БСП са категорични, че ако спечелят изборите, ще заложат на Светлана Палежева.
От БСП са категорични, че ще водят позитивна кампания като няма да допуснат подвеждане по различни лоши практики в това отношение. Но уточниха, че няма да оставят без отговор опити от други партии и щабове, да правят свой PR за тяхна сметка.
На общинската конференция на партията са били гласувани и предложения за кандидат-президент и вицепрезидент на България. Ивайло Калфин, Янаки Стоилов, Костадин Паскалев, Петър Корумбашев и проф. Иван Илчев е предложила БСП Павел баня на вниманието на Националния съвет като предложения от конференцията за кандидат-президент. Евгений Желев и Янаки Стоилов са били предложенията на местната структура за вицепрезидент.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар