петък, 9 септември 2011 г.

Стойчо Чичеков - кандидат за кмет на казанлък от ОДС


Обединение от няколко партии и граждански сдружения подкрепя кандидатурата на Стойчо Чичеков за кмет на община Казанлък, стана ясно този вторник. Пред журналисти обаче той поясни, че официално е номиниран за кмет от Обединени Демократични Сили, но около кандидатурата му ще се обединят няколко граждански сдружения, с част от които все още се водят преговори.
ПП "Експерти за регионите", които ще участват в местните избори със собствена листа за кандидат съветници и кандидати за кметове на населени места, също подкрепят Чичеков в борбата му за кметския стол.
Това не е първото за Стойчо Чичеков впускане в местната кандидат-кметска надпревара. С желанието си за промяна в Казанлък, той мотивира решението си да е кандидат-кмет за община. "Тези които ме познават знаят, че винаги съм се борил за промяна и прозрачност в управлението. Това е и основният ми мотив в момента. Искам, да дам възможност, на тези, които са се отказали - да отидат да гласуват. Защото това, което се случва в Казанлък през последните 8 години, не е това, което хората очакват да се случи. Ние ще работим за прозрачност в управлението на общината, да спре корупцията и насърчаване на гражданските инициативи." - коментира още Чичеков.
Той счита, че кметската програма за управление на Общината трябва да бъде разработена на база дългосрочна стратегия за развитието на Общината - публично обсъдена и приета от Общински съвет. Основните приоритети защитавани от него, включително и по времето, в което той беше общински съветник в мандат 2003-2007 година, са: екология, образование, условия за бизнеса, култура, спорт, здравеопазване.

- Отново кандидат за кмет - по навик, за спорта или ....?
- Вярвам, че промяната е естествено и задължително явление в живота! Не мога да приема това, което се случва в града ни и очертаващата се патова ситуация в следващия мандат при взаимодействието на Кмет и Общински съвет. Трябва да има промяна и считам, че мога да помогна за това. Нямам болни амбиции да бъда Кмет на Казанлък, а считам, че с кандидатурата си давам възможност, на тези, които не се продават и тези, които са се отказали да гласуват - да отидат и да го направят.
- "И сам воинът е воин" или този път ще водиш армия-листа?
- Зад кандидатурата ми застават няколко граждански сдружения, както и листите на Обединени Демократични Сили и ПП "Експерти за регионите". Очаквам и други партии и граждански сдружения да ме подкрепят. Всички, които вярват, че само обединените усилия на всички при управлението на Общината могат да дадат резултат - са добре дошли. Вярвам че ще имаме поне 3-ма общински съветници и това сериозно ще повлияе на работата на местния законодателен орган като разруши статуквото, което сковава Казанлък вече близо 6 години.
... цялото интервю - на страниците на "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар