петък, 2 септември 2011 г.

43 политически сили се регистрираха в Казанлък


30 са регистрираните за изборите в община Павел баня

43 партии коалиции и инициативни комитети се регистрираха за изборите за местни органи на властта в Община Казанлък, съобщиха от Общинската избирателна комисия. От тях 25 ще се включат в надпреварата както за кмет на Общината, така и за общински съветници и ще издигнат свои кандидати за кметове на населени места, сочат още данните на комисията. Шест партии, ще участват единствено с листа за съветници - "Български социалдемократи", "Движение за европейска интеграция", "Солидарност", "Българска социалдемокрация", "Обединена социалдемокрация" и "Политическо движение ЕВРОРОМА".
Инициативни комитети ще издигнат четирима от кандидат кметовете за населени места, според справката на местната избирателна комисия. Това са Желязко Влаев за Енина, Ганка Богданова за Дунавци, Румелия Николова за Ясеново и Величко Станчев също за Дунавци. Само един кандидат, издигнат от инициативен комитет, ще се впусне в борбата за кметския стол на цялата община и това е Нанчо Видев. Според данните от първата регистрация, инициативния комитет издигащ кандидатурата му ще работи единствено за тази кауза като няма да издига кметове на населени места от общината, както няма да предложи и листа за съветници.
Сред партиите и обединенията, които са заявили при регистрацията участие в изборите за кмет на общината, но и към момента не са обявили свой кандидат публично са - МК "Експерти за Казанлък", "Зелена партия", "Партия на зелените", "Зелените", "Земеделски народен съюз", "Обединени земеделци", "Единна народна партия", "Движение за права и свободи", "Общност на демократичните сили", "Национално движение за права и свободи", "Новото време-Защита", "Лидер". Сред тях има и не малко, ако не непознати, то поне с твърде слаба популярност в региона - "Вяра Морал родолюбие Отговорност - Национален идеал за единство",
"Движение за равноправен обществен морал", "Средна европейска класа", "Национален фронт за спасение на България", "Радикалдемократическа партия в България", "Българската левица", "Движение експерти за регионите".
16 партии, коалиции и инициативни комитети са заявили желание да участват в изборите за кмет на Община Павел баня, съобщиха за "Долина" от тамошната избирателна комисия. 23 са регистрираните заявления за листи за общински съветници, 24 партии и обединения са регистрирали готовност да издигнат свои кандидати за кметове на населените места в Общината.
Първата регистрация през която преминаха политическите партии и сдружения във връзка с предстоящите местни избори беше с краен срок 28-ми август. От 29-ти август до 20 септември тече поименната регистрацията на кандидатите за кметове на общини, на кметства и за общински съветници.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар