петък, 2 септември 2011 г.

Доброволци ще работят за туристическия имидж на Казанлък


Група доброволци 15-20 души, преминаха през специален курс на обучение, чиято цел беше да научат атрактивни начини с които да привличат туристи в Казанлък. В рамките на няколко дни, младежите имаха възможност и да се запознаят подробно с културното и историческо наследство в казанлъшкия край. В последствие самите те, трябва да приложат наученото, като на доброволен принцип, благодарение на личните си контакти, да препоръчват Казанлък като атрактивна туристическа дестинация.
Младежката инициатива се осъществява по проект на СНЦ "Зелена светлина България", който беше един от трите финансирани от местната структура на ГЕРБ това лято.
Младежите, които участваха в обучителните семинари по проекта са с различни интереси - еконасоченост, културно-историческо наследство, туризъм. Според думите на ръководителите на проекта, избраната група младежи, ще е своебразната лидерска група, която ще продължи да работи за имиджа на града и региона и в последствие.
След края на всички модули, от събраната информация младежите ще изработят и сайт, който да представя Казанлък и неговите забележителности по изключително. Младежите обещават, той да е изключително атрактивен и да въздейства както визуално, така и звуково на всички посетители. По думите им, това ще е първото подобно представяне на Казанлък, изключително съвременно, като това ще привлече в града нов тип туристи - хора във възрастта 18-35 години.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар