петък, 9 септември 2011 г.

Атанас Пъдев: "Обещанията за бързи резултати и розово бъдеще от утре са лъжа. Трябва работа всеки ден и ние знаем как."


Атанас Пъдев е на 36 години. С две висши образования - магистърски степени по икономика и право, съответно в УНСС София и "Св. СВ. Кирил и Методий" Велико Търново. Семеен е и има петгодишна дъщеря. Кандидатурата му за кмет на община Павел баня идва след един мандат като общински съветник от БСП. Вече три години именно той оглавява местната структура на партията в Павел баня. Въпреки че е само на 36 години и сравнително малкия си стаж в политиката, Атанас Пъдев беше единодушният избор на основните партийни организации в Общината, при избора на кандидати които конференцията да предложи за кмет на общината. Не крие амбицията си за победа в предизборната надпревара, но твърди, че не приема това емоционално, а отговорно и прагматично. Реалист е и отказва да дава хубави, но неизпълними обещания. Предпочита да заложи на истината и работата, които да доведат до траен и положителен резултат за всички жители на общината. Ето какво още сподели той пред вестник "Долина":

- Председател на местната структура на БСП, общински съветник, кандидат за кмет - на фона на общата политическа апатия, според вас, какво мотивира един млад човек не само да има обществена позиция, но и да търси начини активно да я реализира?
- За мен, основната мотивация е свързана най-вече с доверието, което ми оказаха членовете на БСП и обикновените хора жители на общината. А то наистина е много , защото на всички проведени събрания в основните партийни организации на БСП е посочено моето име за кандидат кмет.
Другото важно нещо е желанието, не само моето, но и на всички от листата на Коалицията, както и тези, които не са в нея, но ще работят за интересите на общината, желанието, общината да се превърне в хубаво място за живеене. А това може да се случи, когато направим така, че в нея да дойдат инвестиции в сферата на туризма, селското стопанство и леката промишленост.
- В тези области ли виждате вие развитието на Павел баня?
- В основни линии да. Що се отнася до самият град Павел баня, той има значителен потенциал, все още неизползван, в балнеологията и СПА-туризма, както и възможности за развитие в селското стопанство , производствената и преработвателната сфера. Селата от общината, особено Скобелево и Турия, също имат огромен потенциал за развитие на туризма. Да не пропусна и Тъжа в този списък, където работим много добре и с настоящия кмет Стефан Чернев, чиято кандидатура издигната от инициативен комитет, коалицията "БСП - Земеделски съюз "Ал. Стамболийски"" ще подкрепи в тези избори. В останалите села основният поминък е свързан с розите и розопроизводството. Но това не значи, че трябва да ограничим селското стопанство само в тази посока. Има и други възможности - производство на биопродукти, животновъдство, производство на стоки от хранително-вкусовата промишленост основно от неща, които се произвеждат на територията на общината. Като основната цел, независимо за кой отрасъл става дума - туризъм, селско стопанство или лека промишленост, е и едновременно създаването на работни места. Ние считаме, и аз съм мотивиран именно от това, че ще можем да се справим с тази задача в един средносрочен план.
- Тоест - обещавате на павелбанци нови работни места?
- Това което мога да обещая е, че от първия ни ден, ако ние спечелим изборите, ще се работи. Като работата ще е подчинена на една основна цел - развитие на Община Павел баня в тези насоки. Но ако някой смята, че хубавите неща, могат да станат като с магическа пръчка - се заблуждава. Лъже и всеки, който обещава, че може да направи някакви чудеса в рамките на година време. Затова казах по-горе - средносрочен план. Тоест, в рамките на около 3 години, ще дойдат видимите резултати от работата - привличане на инвеститори, изграждане на производства и стопанства, нови работни места ...
- От казаното остава впечатлението, че Павел баня в момента е в застой?
- Град Павел баня като цяло в момента отстъпва по прекалено много показатели на останалите балнеоложки и СПА-центрове на територията на България, като например "Старозагорски минерални бани", на "Ягода" ...

... цялото интервю - на страниците на вестник "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар