четвъртък, 29 септември 2011 г.

И в Казанлък протестираха в понеделник


Обявеният в социалната мрежа Фейсбук национален протест "В памет на загиналите в Катуница" събра около 200 души в Казанлък на обявеното място - парк "Розариум" в града. Предимно младежи се включиха в националната кампания предизвикана от трагедията в Катуница.
Без инциденти, спокойно, премина протеста в Казанлък, който започна с изпълнение на националния химн последван от минута мълчание в памет на двете жертви от Катуница.
Събралите се в "Розариума" носеха плакати с много от фразите и лозунгите, които под различни форми, буквално за часове, изпълниха интернет пространството след убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на другото момче от Катуница - "Няма да забравим! Няма да простим!", "България над всичко!", "България за българите!", "Око за две. Зъб за чене". Някой от протестиращите носеха българския флаг и фланелки с патриотични надписи: "България на три морета" и "Мизия, Тракия, Македония". Малко след началния час, към протестиращите в "Розариума" се присъединиха и членове на местния мото-клуб "Черните рози", както и техни колеги от павелбанския клуб "Змейовете".
Както в цялата страна, така и в Казанлък никой официално не се обяви за организатор на протестните действия. Инициативата стартирала във Фейсбук не беше обявена официално, както се изисква по закон, нито в Община Казанлък, нито в полицията. Въпреки всичко обаче той се състоя под засилена полицейско присъствие.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар