петък, 9 септември 2011 г.

Чистят дълговете на болниците през 2012


обеща в Стара Загора финансовият министър

Със средства от бюджета на държавата за 2012-та година ще бъдат изчистени дълговете на болниците, е казал при посещението си в Стара Загора миналата седмица вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, информираха от пресцентъра на областна администрация. Той е уточнил, че ще им бъде осигурено финансирането за цялата година еднократно, въз основа на данните за извършените дейности през тази.
По думите на министър Дянков, спадът в сектора на строителството може да бъде облекчен чрез осигуряване на средства от държавата и нисколихвени кредити за саниране на 2 млн. 400 хил. частни сгради в България. Според него Законът за етажната собственост дава възможност да бъдат привличани и европейски средства за целта.
Пред бизнесмени в града на липите, той е коментира също, че бизнесът в Стара Загора и Русе работи добре, затова в рамките на мандата очаква положителни промени за местния клон на агенцията по приходите.
"Докато аз съм финансов министър няма да има промяна нито в корпоративния, нито в други данъци. Имаме най-добри позиции в Европа с данъчната си политика. Предизборни харчове и предизборни обещания няма да има", е коментирал още финансовият министър.
Според Дянков, сегашният закон не дава възможност на държавата да си вземе парите. Коментарът му е бил провокират от въпрос за разкритите измами с ДДС в особено големи размери, какъвто е случаят с бизнесмена Христо Ковачки. Според него, "с такава съдебна система не можем да управляваме добре приходите на държавата". На въпрос за националните доплащания за сектор "Земеделие" министър Дянков съобщи, че една част от субсидиите - около 500 млн.лв. ще отидат в сектори, които досега не са били субсидирани, като за отрасли на животновъдството са предвидени между 60-100 млн.лв., около 60 млн.лв. за растениевъдството и т.н.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар