четвъртък, 7 юни 2012 г.

Побратимяваме се с китайската Долина на розите

Делегация от китайския град Дзинан, който е известен като Китайската розова долина, посети Казанлък в дните на празника. Заместник-кметът на Дзинан и кметът на Казанлък подписаха Писмо за намерения за установяване на приятелски взаимоотношения и сътрудничество между двата града. Галина Стоянова е получила и покана за посещение в Китай през есента, където ще се проведе среща на всички приятелски на Дзинан градове, които са известни със своите минерални извори. Такъв град е и самият Дзинан, а Казанлък има минерални находища, които предстои да се развиват.
Поканата към Община Казанлък е също там да се подпише и Споразумение за побратимяване между Казанлък и Дзинан. Много интересен и ценен бе специалният подарък за Община Казанлък от името на ръководството на Дзинан - реплика върху специална коприна на известна картина, на която йероглифите са изписани собственоръчно от китайски император преди 456 години.
В дните на празника кметът на Казанлък се е срещнала и с още няколко чуждестранни делегации, информираха от пресцентъра на Община Казанлък. Посланикът на Индонезия  у нас Бунян Саптомо, който заема поста само от един месец, представи своите намерения за развиване на двустранните връзки. Стоянова се е срещнала и с представители на побратимения на Казанлък Граас, делегация от Саудитска Арабия, представители на Асоциацията за приятелство "Хирошима-България" и с Японско-българското дружество за приятелски и културни връзки.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар