петък, 15 юни 2012 г.

Русофилите с нов председател и подмладено ръководство

Нов председател и нов състав на общинското си ръководство, избрах на редовното си отчетно-изборно събрание, местната организация на Сдружение "Русофили". На мястото на досегашния ръководител и един от основателите на националното сдружение "Русофили" - Георги Захариев, членовете на общото събрание избраха Минчо Йовчев. Новоизбраният председател поясни, че промяната се налага поради личното настояване на Захариев, да бъде облекчен в част от обществените си ангажименти. Както сам той по-късно обясни, вече от позицията на почетен председател на Сдружението, Захариев не възнамерява да спре да работи, но призна, че други лични и служебни ангажименти го държат далеч от Казанлък, което затруднява качеството на работата му като председател.
Заместник председател на местната структура става Донка Симеонова, а секретар остава Евгения Чернева. В 11-членният общински съвет на "Русофили"-те, влязоха и няколко нови члена, сред които Ангел попов, Галина Божинова и Яница Станчева.
Събранието набеляза и задачите си за следващия период, в който приоритет ще е грижата на членовете на Сдружението за руските паметници в региона, за което обеща да съдей-ства и кметът на Общината. Създаването на клубове по места, активна дейност в посока за разширено изучаване на руски език в училищата, както и организирането на конкурси с участието на деца, свързани с темата за Русия и братските връзки на двата славянски народа, са сред останалите приоритети на Сдружението.
Специален гост на заседанието беше Олга Пестренина, заместник ръководител на изпълкома на партия "Единна Русия" в град Толиати.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар