петък, 15 юни 2012 г.

Павел баня избра: Камелия Милушева е новата Царица Роза

На грандиозен спектакъл в края на миналата седмица, жителите и гостите на Павел баня имаха уникалната възможност за поредна година да станат свидетели на коронясването на новата Царица Роза. Церемонията бе водена от Драгомир Драганов, който преди началото на шоуто сподели задоволството си от тазгодишната празнична организация.    
"Избор на Царица Роза - Павел баня 2012" даде едно своеобразно неофициално начало на тържествата по повод Празника на розата и минералната вода. В конкурса за най-красивото цвете на Общината се включиха осем претендентки за царската корона. Тази година регламентът на спектакъла претърпя известни промени, което предостави възможност на участничките сами да представят себе си пред публиката като разкажат накратко биографията си, споделят за какво мечтаят и как виждат Павел баня след 10 години - една провокация на водещия, целяща да открои интелигентността и съобразителността на младите момичета.
Гост-изпълнител на конкурса бе народният певец Христо Косашки, който забавлява публиката, докато претендентките се подготвяха за отделните кръгове на състезанието, изпълнено с много очарование. Той изпя обичани и популярни песни, а танцьори от Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини", гр. Павел баня, допълниха настроението на сцената.
Гостите на Павел баня, в рамките на Международния фолклорен фестивал, от град Лиски, Русия, ансамбъл "Фантазия", също взеха участие в празничната вечер, а Драгомир Драганов вдигна градуса на веселието с хитове от българската естрада.
Претендентките за титлата "Царица Роза" дефилираха в три кръга, облечени в народни носии, спортноелегантни облекла и вечерно-официални рокли. Публиката имаше възможност да наблюдава походка, маниер, излъчване, поведение на всяка една от кандидатките, за да направи в края на спектакъла своя обективен и безпристрастен избор. Специална комисия по преброяване на гласовете бе определена със заповед на кмета на Общината, а с цел избягване на каквито и да било спекулации за контролиран вот, всяка "царица" бе посочила свой представител, който да наблюдава преброяването на гласовете. В края на спектакъла станаха ясни и дългоочакваните резултати. Третото място бе за Стела Рахманлиева от Павел баня, която събра 73 гласа от зрителите. На второ място публиката постави Миглена Лалева също от Павел баня с 89 гласа. С  общо 112 гласа бе избрана павелбанката Камелия Милушева, която стана Царица Роза за периода юни 2012-та - юни 2013-та година на Община Павел баня. Царица Роза, съгласно статута, залегнал в избора,  става представително лице и може да придружава кмета на официални визити, срещи и делегации до следващия Празник на розата и минералната вода през 2013 година. Всички участнички в конкурса получиха предметни награди, осигурени от Община Павел баня и спонсорите на тазгодишния празник.
Прелестна заря осветли небето над Павел баня на финала на близо тричасовия спектакъл на лятната сцена, който донесе много емоции и добро настроение, в навечерието на официалното откриване на Празника на розата и минералната вода и Международния фолклорен фестивал 2012.
Румен Скрински

Няма коментари:

Публикуване на коментар