четвъртък, 7 юни 2012 г.

Кавръкова е председател на ОбС Павел баня

Недка Кавръкова е единственият предсетател на този мандат на Павелбанският Общински съвет. Това коментира самата тя, в началото на тази седмица, след като стана ясно, че предложоението да бъдат прекратени правомощията й на този пост е било прегласувано и отхвърлено от колегите й съветници.
В началото на април, по предложение на група съветници, на заседанието на ОбС е гласувано и прието предложението да бъдат прекратени правомощията на настоящия председател Недка Кавръкова. На нейно място тогава съветниците избраха Христина Петрова.
Решението на павелбанските старейшини обаче е било върнато от областния управител със заповед да бъде прегласувано, защото първият път не е било включено в дневния ред според процедурата.
Поради липсата на кворум на насроченото специално за целта заседание, областният управител изпраща незаконосъобразнотовзетото решение в съда. До разрешаване по съдебен път на казуса обаче не се стига, защото в средата на май, павелбанските съветници се съберат на заседание свикано по тяхна инициатива и прегласуват предлогението на колегите си - да бъдат прекратени правомощията на Недка Кавръкова. Този път обаче предложението е отхвърлено.
Така напрактика се оказва, че единствеят законен председател на този мандат на ОбС в Павел баня е Недка Кавръкова.
Радостина Байчва

Няма коментари:

Публикуване на коментар