вторник, 5 юни 2012 г.

Разкриха местни подпалвачи и поръчители

сред задържаните за поръчителство е и известният с прозвището си Митьо Шашмата 65-годишен Димитър Георгиев от Казанлък

Извършителите и поръчители на 7 палежа в Старозагорска област от началото на тази година, са задържани след оперативноиздирвателните действия на полицията. Това съобщи в края на миналата седмица директорът на ОД на МВР комисар Алекси Алексиев.
63-годишна казанлъчанка е поръчала палеж на автосервиз, собственост на 49-годишен местен монтьор заради неуредени взаимоотношения, съобщи още Алексиев. За да изпълни задачата, тя се свързала с криминално проявения Ивайло Пеев, известен с прозвището си Иво Кьоравия, който от своя страна обещал 150 лв. на двама казанлъчани, които да подхвърлят в сервиза няколко бутилки коктейл Молотов. Случайност обаче спасила нарочения сервиз, което предотвратило 28-мия палеж на територията на областта.
 Ивайло Пеев е с постоянна мярка за неотклонение, очаква се същата мярка да бъде наложена и на поръчителката С.Р.С.
Сред задържаните с повдигнати вече обвинения за поръчителство е и известният с прозвището си Митьо Шашмата 65-годишен имотен измамник от Казанлък Димитър Георгиев. В "актива си" той има записани три палежа, извършени на 3-ти, 8-ми  и 10 март. Георгиев беше обвиняем по дело за незаконно притежание на голямо количество боеприпаси и общоопасни вещества през 2001 година, за което беше глобен само с 1000 лв. Тази присъда обаче даде основание на комисията за установяване на незаконно придобито имущество да започне проверка срещу му и да поиска отнемане на имоти на стойност 1 058 729,70 лв.          Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар