петък, 15 юни 2012 г.

Външен натиск подозират от ДСБ за разпада на "Синята коалиция"

Външен натиск над членове на ръководството на СДС е довел до разпада на "Синята коалиция" за предстоящите избори, подозират от партията на Костов. Това коментира в Казанлък депутатът от ДСБ Иван Иванов. В подкрепа на думите си, той цитира изнесения преди дни в общественото пространство запис на разговор на медийния магнат Любомир Павлов.
Наличие на груб политически натиск върху съдебната система от новите олигарси, както и политически чадър върху някои медии и бизнес, издава според сините оповестената от вестник "Преса" грама на Огнян Донев и Любомир Павлов. В записа се намеква и за връзки с министър Цветан Цветанов и влияние в прокуратурата и съдебната система чрез него.
В тази връзка, от ДСБ настояха премиерът Бойко Борисов да вземе становище по повод действията на вътрешния министър.
Иванов коментира също, че ДСБ ще запази тон на уважение към партньорите си в "Синята коалиция", която функционира в момента, въпреки отказа на СДС тя да бъде подновена и за следващите парламентарни избори. Той изрази задоволство от факта, че задкулисните политически интриги не са повлияли на хората по места, като посочи Казанлък за пример по отношение на действащо сътрудничество между двете сини партии.
При посещението си в Казанлък Иванов отправи и апел към местната власт в лицето на кмета Галина Стоянова, да съдейства на местната структура на партията, за решаването на проблемът й с помещението за клуб. Вече 8 година организацията се помещава в клуб, намиращ се на гърба на сграда по улица "Искра". преди няколко месеца обаче, местният лидер Иван Лапчев е уведомен от Общината, че помещението трябва да бъде освободено, защото е било дадено за ползва незаконно, заради статута му. Със воя жалба, той пък е настоял Общинският съвет да промени статута на въпросното помещение от публична в частна общинска собственост, за да не се налага промяна на адреса на клуба на партията. В писмо от началото на този месец обаче, от Общината обясняват, че заради липса на някой възлови компоненти, както и нужда от цялостен ремонт, помещението няма да бъде годно за исканата дейност, а финансиране за тези ремонти няма. По думите на Лапчев обаче, въпросният клуб не само няма нужда от подобни ремонти, но е поддържан от партията и има изградени към себе си нужните санитарни помещения.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар