петък, 15 юни 2012 г.

Бивше училище става социален център

Договор, съгласно който държавата прехвърля безвъзмездно на Община Казанлък собствеността върху бившето училище "Димитър Андреев", подписаха в началото на седмицата в Казанлък кмета на община Галина Стоянова и областния управител на област Недялко Недялков. Имотът е с обща площ 9220 кв.м заедно с построените в него сгради.
Новата придобивка общината възнамерява да използва за създаването на Център за обществена подкрепа на деца и семейства. Създаването на такъв център в Казанлък е заложено в Областната стратегия за развитието на социалните услуги, а бившето училище, разполагащо с добра сградна база и обширен двор, е особено подходящо за тази цел, коментираха кметът Галина Стоянова и областният управител Недяло Недялков. Въпреки че сградата не е използвана около 8 години, тя все пак не е в толкова лошо състояние, коментира още Стоянова и допълни, че средства за ремонта й обаче, ще бъдат заложени едва в следващия бюджет догодина.
През това време общинското ръководство ще се подготви и с проекти, по които да кандидатства за разкриването на социалната услуга, като по-късно ще настоява, дейността да се превърне в делегирана държавна дейност. Центърът е особено необходим за деца и семейства от различни рискови групи, защото той ще предоставя комплекс от социални услуги за приемни семейства, за деца, настанени в такива семейства, за пострадали от домашно насилие и др., сподели и председателят на сдружението "Бъдеще за децата с увреждания" Мария Гинева.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар