понеделник, 22 август 2011 г.

Още трима от ДАИ Стара Загора влязоха в ареста


С постановление на прокурор от окръжна прокуратура - Стара Загора на работните им места са арестувани трима служители на агенция Автомобилна администрация, те са с мярка за неотклонение "задържане под стража за по 72 часа", повдигнато им е обвинение за участие в престъпна група.
Новите арести са продължение на акцията от средата на месец юли, когато белезници щракнаха около китките на шефа на старозагорските даиджии Ангел Димитров, колегата му Диан Славов , двамата инспектори от мобилната група на агенция Пътна инфраструктура - Свиленград Николай Василев и Георги Апостолов , бизнесменът Динко Динев и представятителят на Пи Ес Ай АД Стоян Михов.
Тогава директорът на ОД на МВР - Стара Загора Алекси Алексиев обяви, че са събрани доказателства за съществуваща от близо година стройна престъпна схема за натиск върху собственици и управители на фирми - превозвачи, обслужващи основно изграждането на автомагистралите "Тракия" и "Марица".
По сто лева месечно за камион, така наречен "данък спокойствие" прибирали представителите държавните агенции Автомобилна администрация и Пътна инфраструктура, за да не обръщат внимание на претоварените самосвали и бясната скорост с която се движат по шосетата.
Парите били давани от съдружника и управителя на старозагорските "Експрес" ООД и "Супер Транс 99" ООД ООД Динко Динев и отговорникът за тежката механизация при "Пи Ес Ай" АД Стоян Михов.
Двамата бяха спипани при предаването на 7 200 лв. на служителите от свиленградската мобилна група на агенция "Пътна инфраструктура" Николай Василев и Георги Апостолов в кафе - аперитив на центъра на село Тракия, община Опан.
В последствие в офиса на агенцията били намерени и иззети още 16 000 лв, за които липсвали обяснения откъде са.
Близо 70 000 лв са били предадени през последните няколко месеца на началника на ДАИ - Стара Загора Ангел Димитров и подчинения му старши инспектор Диан Славов, коментира още комисар Алекси Алексиев.
В момента и шестимата са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", след като състави на окръжния съд Стара Загора и апелативния съд в Пловдив отказа да ги промени в по-леки. Новите арестувани са Стоян Цончев, Георги Момчилов и Любо М.
Христо Христов

Няма коментари:

Публикуване на коментар