петък, 12 август 2011 г.

Разпадна се проектът за дясно обединение в Казанлък


Това оповестиха късно в понеделник вечер лидерите на двете десни формации от Синята коалиция - на ДСБ инж. Иван Лапчев и на СДС инж. Николай Александров. Синята коалиция в Казанлък ще се явява със своя самостоятелна листа за съветници и свой кандидат за кмет, в лицето на Николай Александров.
Категоричното твърдение на двамата е следствие на настъпил раздор между лидерите на двете десни партии и структурата на ГЕРБ в Казанлък. Подробности за причините за разпада на дясното обединение не бяха оповестени.
По думите на лидера на СДС Николай Александров, разпадът на дясното обединение е "защото ГЕРБ-Казанлък са политически недорасла организация", като местната структура на ГЕРБ е пропиляла златния си шанс за дясно обединение против разцепеното ляво.
Основната причина за твърдението на двамата десни лидери е решението на местната ГЕРБ-структура в Казанлък за самостоятелно явяване на изборите и съставяне на самостоятелна листа за съветници.
Според Александров, взетото решение е резултат от високото самочувствие на ГЕРБ, на фона на съществуващите и неизгладени сериозни вътрешни противоречия в организацията.
Прогнозите на синия лидер в създадената ситуация са, че от ГЕРБ трудно ще вземат в тази конфигурация и 6 мандата. Заради егоистични интереси от ГЕРБ с лека ръка почерниха дясното бъдеще на Казанлък, заяви още Александров.
Деляна Бобева

Няма коментари:

Публикуване на коментар