петък, 5 август 2011 г.

ГЕРБ твърди: Общината пропуска проекти


Община пропуска проекти по които могат да бъдат предоставени безвъзмездни средства в различни направления, алармираха във вторник представители на местната структура на ГЕРБ след които и заместник областният управител на Стара Загора Галина Стоянова. Именно тя с безпокойство посочи, че Община Казанлък е пропуснала срока за внасянето на проект, касаещ изграждането на територията на общината на центрове от семеен тип и защитени жилища. Проектите са по Оперативна програма "Регионално развитие", схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск", припомни още Стоянова. 62 общини вече са внесли проектите си до крайния срок, който беше 30 юли, но община Казанлък не е сред тях, коментираха още от ГЕРБ. Община Казанлък беше една от общините, на които е предоставена възможността да кандидатства по програмата, именно защото на нейната територия се намират няколко важни социални институции, децата от които ще могат да се възползват от новия тип жилища и грижа. Стоянова обаче поясни, че все още има шанс Казанлък да представи проект през септември.
Още една възможност да бъдат спечелени средства поне за някой от тракийските храмове на територията на общината, е била пропусната от местната администрация, съобщи пък друг представител на ГЕРБ Петър Косев. Констатацията му се базираше на факта, че в приключилата миналата седмица програма за "Възстановяване на религиозни, култови и молитвени храмове", каквито са гробниците на траките по нашите земи, няма нито един проект от нашата община.
Във връзка с проекта за "Шушманец" по програма "Подкрепа за паметници на културата с национално и световно значение допринасящи за устойчивото развитие на туризма", Галина Стоянова подчерта, че заслугата за това е изцяло на министър вежди Рашидов, но за този обект Община Казанлък не е кандидатствала с проект.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар