петък, 12 август 2011 г.

Медали за казанлъшкия офроуд клуб "Севтополис"


Състезателят на казанлъшкия офроуд клуб "Севтополис" Ради Попминчев стана втори в клас Е1 при мотори-експерт за проведения втори кръг от държавното първенство по ендуро. Надпреварата се проведе в град Добринище.
Още един състезател на "Севтополис" направи блестящо представяне във втория кръг на шампионата - Дончо Цанев, който убедително грабна златото в клас АТВ експерт.
Третият представител на офроуд клуб "Севтополис" Йордан Йорданов се движеше първи при мотори клас хоби, но получи контузия след нелепа грешка и прекрати участието си.
В Добринище въпреки ограничения брой състезатели - само трима, с който участва в този кръг, офроуд клуб "Севтополис" - Казанлък се нареди на трето място в отборното класиране, изпреварвайки клубове с много повече членове и традиции в този спорт. Въпреки кратката си двегодишна история, и ограничените финансови средства с които разполага, казанлъшкия клуб по ендуро доказа, че е един от водещите в страната и разполага със амбициозни и талантливи състезатели.
Тазгодишният шампионат по ендуро бе открит в началото на юни в Казанлък, където на 11-ти и 12-ти юни се проведе първият кръг от шампионата, домакинстван именно от офроуд клуб "Севтополис".
Следващата голяма национална среща на любителите на екстремния спорт е в Търговище, на 27-ми и 28-ми август. Всички останали стартове в ендуро шампионата до края на сезона ще се пропуснат от спечелилия състезанието на трасето край Казанлък Антон Чулев. Той получи тежка травма и няма да участва в останалите надпревари до края на сезона. Борбата за шампионската титла остава отворена.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар