петък, 12 август 2011 г.

Продават 35,78% от капитала на "Арсенал" АД


Това е последният държавен дял от казанлъшката оръжейница

769 180 броя акции, представляващи 35,78% от капитала на "Арсенал" АД, Казанлък, са обявени за продажба чрез публично оповестен конкурс от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, стана ясно в края на миналата седмица. Обявените за продажба акции са единственият дял държавна собственост на дружеството.
От информацията публикувана в сайта на Агенцията става ясно още, че цената на конкурсната документация, която не съдържа информационния меморандум на дружеството, е в размер на 3000 лева и може да бъде закупена в срок до 15 дни, считано от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник".
Самият меморандум ще струва 7000 лв. и ще бъде предоставен на лица, закупили конкурсна документация, които отговарят на предварително обявени квалификационни изисквания. Според тях, кандидатите трябва да са надлежно учредено и валидно съществуващо юридическо лице и да осъществяват някоя от следните дейности - производство на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия или реализация на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия. Също така, размерът от приходите от посочените дейности за последната финансова година, съгласно одититирания годишен финансов отчет на кандидатите, трябва да възлиза на минимум 40 000 000 лв. Те трябва да имат собствен капитал не по-малко от 40 000 000 лв. за последната финансова година и да са получили разрешение за достъп до информация с ниво на класификация "Секретно" или удостоверение за сигурност или потвърждение, съгласно Закона за защита на класифицираната информация.
До участие в конкурсната процедура не се допускат консорциуми, офшорни дружества, дружества в ликвидация, обявени в несъстоятелност, осъдени за банкрут, както и лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава.
Депозитът за участие вконкурса е в размер на 3 000 000 лв. и се внася в срок до 15.00 часа на 120-ия ден от датата на обнародване на решението в ДВ, информират още от Агенцията за приватизация.
Срокът за подаване на обвързващи оферти е 15.00 часа на 120-ия ден от датата на обнародване на решението в ДВ. Критерият, по който те ще се оценяват е размера на предложената покупна цена.
Това е втори опит на държавата да продаде часта си от казанлъшката оръжейница, припомнят запознати. През 2005 г., държавата се опита да продаде дела си чрез Българската фондова борса, но продажбата бе спряна по искане на Агенцията за приватизация, която намери за необходимо купувачът да отговаря на определени условия, сред които да има достъп до секретна информация.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар