петък, 5 август 2011 г.

Спортистите ще търсят вътрешно обединение


Идеята да бъде изграден Обществен спортен съвет, който да обедини спортната общност на Казанлък, обсъдиха на среща представители на спортните клубове в общината, спортни деятели, учители по физическо възпитание и представители на общинска администрация. Идеята бе част от инициативите, имащи за цел възраждането на Казанлък като спортен център и запазването на спортната му култура и традиции, които предложи именитата ни атлетка, понастоящем треньор Петя Пендарева. По нейните думи именно липсата на лоби е част от все по-засилващата се незаинтересованост към спорта в града. Пред колегите си Пендарева подчерта, че другият основен проблем е загубената връзка между самите спортисти в различните видове спорт, които особено при по-младото поколение, вече дори не се познават. Вътрешното обединение на спортното общество в града ще помогне и за по-навременното информиране по всички въпроси, които касаят спорта в Казанлък, сподели още Пендарева. Тя обаче не се ангажира с конкретен срок, в който да бъде създаден Спортният съвет, но поясни, че това няма да е политически ангажирана структура, а в нея ще се включват представители на всички видове спорт.
Години посветени на определен вид спорт, Алея на спорта, която да припомня за големите имена на Казанлък, възстановяване на книгата-статистика на всички видове спорт, бяха сред останалите инициативи, предложени от Пендарева с оглед, както стимулиране на обществения интерес към темата, така и възстановяване на паметта и добри традиции в самите спортни среди в града.
В началото на срещата ресорният заместник кмета Зилвер Касабова, представи доклад за спортната дейност в община Казанлък.
Стефан Дамянов връчи грамоти на двама млади казанлъшки състезатели по колоездене - Онур Татар и Александър Тенев.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар