петък, 12 август 2011 г.

Право на отговор

"Причината за забавяне на почистването на Бузлуджанската поляна се дължи на лошата организация, създадена от Ив. Гороломов"

В бр. 31 от 4 август 2011 г. на вестник "Долина" на стр. 1-2 е публикуван материал под заглавието "ГЕРБ: "Казанлъчани плащат за чистенето след БСП"". Няма да се спирам на коментарите на казанлъшкото ръководство на ГЕРБ, които вероятно имат своето основание.
Искам да се спра на манипулациите, които прави председателят на Общинската организация на БСП в Казанлък Иван Гороломов чрез цитираната във Вашия вестник декларация. Истината е, че причината за забавяне на почистването на Бузлуджанската поляна след проведения събор на 30 юли, се дължи на лошата организация, създадена от него като домакин на мероприятието.
Г-н Гороломов лично се ангажира с почистването на тревната растителност, която бе окосена, но не бе извозена от терена и предизвика допълнително замърсяване. След писмено запитване, звено ССТТБО изготви и предостави още на 21 юли 2011 г. на г-н Гороломов писмена оферта, според която цената на услугата за почистване след събора е 1580 лв. Изричната уговорка между мен като ръководител на звеното, моя заместник Г. Михайлов и Иван Гроломов бе сумата да се заплати до края на работния ден на 29 юли т.г. Такава е практиката на звеното, така заплащат и всички граждани, на които предоставяме подобна извънредна услуга за почистване. Горното е регламентирано с Наредба №26 на ОбС-Казанлък. Въпреки това, сумата не беше заплатена в определения срок. По тази причина на 31 юли и 1 август районът не бе почистен по мое нареждане.
"Свободно съчинение" е твърдението на другаря, пардон, г-н Иван Гороломов, че благодарение на намесата на заместник-кметове е създадена организация и е извършена услугата. Заместник-кметовете нямат съответните правомощия за решаване на подобни задачи.
Истината е, че след създадения от г-н Иван Гороломов проблем и осъзнаването, че не би могъл да го реши сам, на 1 август след 16.00 часа въпросната сума от 1580 лв. бе преведена на Община Казанлък, което е видно от факсимилето, публикувано във вестника Ви. Още на следващия ден - 2 август 2011 г., до 16.00 часа, т.е. в рамките само на 24 часа, поляната бе изчистена и отпадъците - извозени. Инспектори от РИОСВ-Стара Загора направиха проверка и констатираха горното без никакви забележки.
Това е реалната действителност в този случай, доказана с документи, съгласно закона. Председателят на БСП-Казанлък обаче побърза да облъчи медиите и обществеността, включително и чрез Вашия вестник и чрез БНТ, прехвърляйки вината от болната на здравата глава. Всъщност, предизборните манипулации, за които той твърди в публикацията, са извършени от него.
С уважение,
Инж. Захари Захариев
Ръководител звено ССТТБО при
Община Казанлък

Няма коментари:

Публикуване на коментар