понеделник, 22 август 2011 г.

Ремонтите на учебни заведения се отлагат


Съветниците не гласуваха промените в бюджета, които трябваше да подсигурят ремонтите

Месец преди старта на новата учебна година в община Казанлък все още не е ясно ще има ли ремонти в детските градини и училищата. Неяснотата остана след последното заседание на местния Общински съвет, на което съветниците не гласуваха промените промените в бюджета за тази година, предложени от кмета Стефан Дамянов. В предложението на Община Казанлък бяха заложени приходи в размер на 2 милиона 082 078 лева, които съответно бяха разпределени пропорционално и в предложението за промяна в разходната част на финансовия документ.
В хода на обсъждането по точката обаче общинският съветник Чавдар Ангелов попита има ли ги всъщност тези 2 милиона лева, на които се базира предложението на общинска администрация. От своя страна Стефан Дамянов се аргументира, че до няколко месеца в общинската хазна ще влязат 2 милиона лева от сделката с фирмата, изграждаща фотоволтаичния парк на територията на общината.
По думите на Дамянов, някой от договорите касаещи заложените ремонти и дейности, предвиждат разсрочено плащане, което е обичайна практика, в полза на общината е и не застрашава финансовото й състояние. Той коментира по въпроса във връзка с изразените от Васил Самарски опасения, че заложеното от Дамянов увеличение на бюджета, ще увеличи дълговете на Община Казанлък, което ще остави тежко наследство на следващия кмет.
Само 130 хиляди са собствените приходи от продажби на Община Казанлък, според доклада на Димитър Димитров, директор на финансовата дирекция на Община Казанлък.
Въпреки апела на заместник кмета Евгения Чернева, че някой от ремонтите в учебните заведения са належащи и препоръчани от ХЕИ съветниците не приеха предлаганите в бюджета изменения.
Те обаче гласуваха "ЗА" ремонтите на четвъртокласната пътна мрежа, които се осъществяват с държавни пари изразходвани целево.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар