петък, 12 август 2011 г.

Правят нов парк в Източното


Първият сондаж, който даде старта на изграждането на нов парк в квартал "Изток" беше направен в средата на миналата седмица, информираха от пресцентъра на Общината. Общата площ, която ще заеме той е в размер на 30 декара, върху които ще се разположат 3 площадки. Паркът, който ще се реализира изцяло от собствени средства на Общината, ще бъде изграден на 3 етапа.
Първият етап включва оформяне на парковото пространство на най-голямата междублокова площадка, което включва сондиране, изграждане на поливна система, трасиране на алеи и озеленяване. Именно с този сондаж край блок 24, започна и работата по бъдещата придобивка за квартала. Алейната мрежа с пейките за отдих ще бъде съобразена със съществуващите пътеки. Ще бъде засадена едроразмерна растителност - чинари, червен американски дъб, кестен, явор, както и вечнозелени храсти.
За добър старт на начинанието, кметът Стефан Дамянов е счупил бутилка шампанско в свредлото на пробивната машина и пожела паркът да стане любимо място на живеещите в комплекса граждани на различна възраст - деца, младежи и възрастни, съобщиха от пресслужбата към общинска администрация. От там припомниха също, че паркът в ж.к. "Изток" се изгражда по аналогия на изградения преди няколко години парк в кв. "Васил Левски" Преди месец, когато там бе внедрена новата поливна система, кметът на Община Казанлък обеща такъв зелен оазис да бъде построен и за жителите на източно разширение. До 20 септември паркът ще бъде готов.
Предвидено е на по-късен етап оформянето на напълно обновена детска площадка, а на мястото на сондажа да бъде направено съоръжение с воден ефект. Оформянето на останалите две междублокови пространства ще допълнят общият изглед на парка в кв. "Изток".
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар