петък, 14 януари 2011 г.

Почетно отличие за библиотека "Искра"

С почетно отличие от областния управител Йордан Николов бе удостоен директорът на библиотека "Искра" в Казанлък Анна Кожухарова, по повод 150-годишния юбилей на културната институция, съобщиха от пресцентъра на областна администрация в началото на тази седмица.
Почетен плакет и грамота, Кожухарова получи и за дългогодишната си дейност в областта на развитието на културата и библиотечната дейност в Казанлък.
Един от най-големите проблеми на културната институция в момента е сграда, в която в момента тя се помещава. Настоящата сграда е стара и не може да поеме фондовете, които притежават, коментира Кожухарова. В тази връзка, пред областния управител директорът на библиотека "Искра" е поставил въпроса за училище "Димитър Андреев", което е държавна собственост и пустее от години. Областният управител Йордан Николов изрази готовност да го предостави на община Казанлък, с цел по-доброто стопанисване на сградата, но с изричното условие да не се използва по друго предназначение. Той поясни, че политиката му е, когато предоставя безвъзмездно за ползване държавно имущество, то да бъде в обществен интерес.
Библиотека "Искра" е първата културна институция в Казанлък, в която една трета от новозаписалите се в днешни дни абонати са деца, а повече от 60 на сто са учащи се. Във фондовете се пазят старопечатни издания от 15-17 век. Усилено се работи по проект на фондация "Бил и Мелинда Гейтс" за изграждането на информационен компютризиран център.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар