четвъртък, 27 януари 2011 г.

Крън - на крачка от "гражданството"

С 22 гласа "ЗА", 4 против и двама въздържали се, този вторник, казанлъшките общински съветници дадоха съгласието си, село Крън да смени статута си на град. Желанието на най-голямото казанлъшко село, влиза в дневния ред на заседание на местният законодателен орган за втори път. При предишното гледане на точката, общинските съветници отложиха решението, с настояване, кмета на селото - Теменужка Люцканова, да предостави подписка, доказваща желанието на болшинството население, населеното място да предприеме смяната на статута си.
Желанието на съветниците беше изпълнено в срок от кмета и на заседанието си тази седмица, общинските съветници гласуваха "ЗА" без дебати.
В обяснението си на отрицателен вот, Николай Александров подчерта, че няма против Крън да бъде град, но все още не е убеден за конкретните полза, които ще поизтекат от промяната за жителите му. По негово мнение, това ще донесе единствено разходи на хората, по смяната на лични документи и пререгистрация на фирми със седалище в Крън.
Преди Крън официално да стане град обаче, предстои решение за това да дадат и Областният управител, а после и Министерски съвет.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар