петък, 21 януари 2011 г.

В Енина борят кризата с професионализъм


От средата на миналата година Татяна Бонева е председател на НЧ "Братство - 1869" в село Енина. Тя е и учител в ОУ "Христо Ботев" в селото, факт, който я прави съпричастна в огромна степен, както на обществения и културен живот в Енина, така и по отношение на случващото се в двете институции в частност.
В началото на новата година, за свършеното и предстоящото, разговаряме с председателя на Енинското читалище.

- Последната седмица на миналата година беше белязана от недоволството на читалищните дейци в общината, заради липсата на средства, с които да обезпечат заплатите на секретарите. Като цяло, каква година изпрати вашето читалище?
- По стечение на обстоятелствата за НЧ "Братство - 1869" 2010 година се оказа най-успешна от последните 30 години. 4 международни, 3 национални и 8 общински награди завоюваха през миналата година нашите деца, колкото и нескромно да звучи, това е постижение с което трудно могат да се похвалят повечето селски читалища не в общината, а в България. Спечелихме и два проекта за допълваща субсидия от Министерството на културата, благодарение на които се сбъдна една наша мечта - оборудването на камерна зала към Детския отдел на библиотеката.
... повече - четете в "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар