петък, 14 януари 2011 г.

3 милиона и половина за енергийна ефективност в 7 училища

Малко над 3 милиона и половина е финансирането по проект "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения от община Казанлък" по Оперативна програма "Регионално развитие", съфинансирана от Европейският съюз чрез Европейският фонд за регионално развитие. Договорът за финансирането на проекта на Община Казанлък, бе официално подписан в средата на декември миналата година между кмета Стефан Дамянов и Лиляна Павлова - заместник-министър на регионалното развитие и благоустройство.
Седем учебни заведения в Казанлък, са включени в проекта целящ повишаване на енергийната ефективност - ХГ "Св. Св. Кирил и Методий", ОУ "Мати Болгария", ПМГ "Никола Обрешков", Гимназия "Петко Стайнов", ОУ "Никола Вапцаров", ОУ "Чудомир" и ОУ "Г. Кирков". Във всяко от училищата според специфичните нужни ще бъде извършено топлоизолиране на външните стени, реконструкция на покрива, подмяна на стара дограма. В някой от учебните заведения ще бъде подменена и горивната база, както и стари осветителни тела.
Проектът, който стартира с подписването на договора между страните, е в рамките на 23 месеца. Тепърва обаче общината трябва да обяви търг за изпълнител на обектите. След като бъде завършена и тази процедура, общинска администрация ще проведе разговори със спечелилите поръчката фирми, за конкретизиране на сроковете за изпълнение, уточни Стефан Дамянов. Кметът на общината обаче изрази надежда, до началото на другата учебна година, всички ремонтни действия по проекта да са финализирани.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар